DGC nationaal kampioen

ROTTERDAM - Drie teams van DGC uit Drachten deden zaterdag mee aan de Nederlandse kampioenschappen groepsspringen op C-niveau in Rotterdam.

Het juniorenteam met Bo Bosma, Merel de Vries, Vera Smit, Irit Pais, Emma Poppe, Joselien Andringa, Lotus Oost en Tessa Jansma, deed in totaal mee aan zes onderdelen en behaalde een derde plek op trampoline-tafel.

In de tweede wedstrijdronde behaalde het jeugdteam met Mare Hager, Marit Blom, Dian van Kuijk, Noa de Boer, Ivje Ovbiagbonhia, Amber Bargerbos, Estrella Veenstra, Daisy van der Spoel en Zoƫ Dijkhof twee keer een derde plaats, op minitrampoline-valmat en op springtoestel-trampoline. Ze mochten ook nog twee keer een treetje hoger het podium beklimmen op zowel airtrack als op airtumbling.

De senioren springers van DGC, Kim van der Burgh, Hester Bouma, Aurelia Schiphof, Calla Oost, Marit Jeeninga, Inge Jeeninga, Saliha Zbir, Klaske Toering, Dyonne van de Kuijt en Sari Meulman, werden vierde op airtrack en airtumbling en tweede bij plank-springtoestel in een sterk deelnemersveld.
Ze werden Nederlands kampioen op trampoline-springtoestel in een deelnemersveld van veertien teams.