De groepsspringers van Set 'm op werden 
derde op het Nederlands kampioenschap.
De groepsspringers van Set 'm op werden derde op het Nederlands kampioenschap. Foto: Ingezonden

Set'm op wint beker bij groepsspringen

ROTTERDAM - Op zaterdag 2 juni vond het Nederlands kampioenschap groepsspringen plaats. Set 'm op uit Augustinusga was hier met een groep van negen groepsspringers vertegenwoordigd in de C-categorie.

Shenia Feenstra, Jannie de Beer, Johanna Elzinga, Nina Haagsma, Eline Veen, Marrit Posthumus, Hendrike Bronsema, Rixte de Boer en Bonnie Kiers waren met de trein en een heuse fanclub afgereisd naar Rotterdam. Ook tijdens deze wedstrijd piekten de meiden op het juiste moment. Op het eerste toestel van de middag, de airtrack, een soort opblaasbare lange mat, behaalden ze een mooie derde plek. Op plankoline-kast wisten ze ditmaal niet in de top drie te eindigen, maar ze werden toch knap vierde. In de snikhete sporthal 'De Sportmotor' sprongen de turnsters in totaal op vier toestellen. Op het onderdeel trampoline-valmat sprongen ze torenhoge salto's. Helaas waren de scores op dit toestel niet hoog genoeg voor een podiumplaats evenals het onderdeel trampoline-pegasus.

Op de foto: van links naar rechts voor: Eline Veen, Hendrike Bronsema, Rixte de Boer, Bonnie Kiers, Jannie de Beer en Johanna Elzinga.

Van links naar rechts achter: Anja de Bruin (leiding), Nina Haagsma, Marrit Posthumus, Shenia Feenstra, Aukje Salters (leiding), Demi Feenstra en Kyara Broos.