Paul Bergtop (links) en Rob Schokker (rechts) van Drachtster Boys
worden afgetroefd door Mitchel van der Vlist (9) en Nick Verhagen.
Paul Bergtop (links) en Rob Schokker (rechts) van Drachtster Boys worden afgetroefd door Mitchel van der Vlist (9) en Nick Verhagen. Foto: Tibbesma Fotografie

Geen promotie voor Drachtster Boys na penalty's

DRACHTEN - De race naar hoofdklasse van Drachtster Boys eindigde in de eerste play-off wedstrijd tegen het Woerdense Sportlust '46. Penalty's schakelden Drachtster Boys uit.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld, omdat onderhoud wordt gepleegd aan het hoofdveld. De Woerdenaren zijn het gewend. Thuis spelen zij op kunstsprietjes. Beide teams kenden een prima eerste competitiehelft met het winnen van de eerste periodetitels.

In het tweede deel zakten beiden weg, waardoor via de nacompetitie promotie naar de hoofdklasse moest worden afgedwongen. Sportlust '46 eindigde als vierde in 1A en Drachtster Boys als tweede in 1E.

Teleurstellende afloop

Het werd een lange middag. Na acht kwartieren en penalty's waren de druiven zuur voor de thuisclub. Van de acht waren de boys zes kwartieren de betere ploeg, maar sneuvelden ongelukkig door drie penalty's te missen. Het was het einde van een goed begonnen, maar matig geëindigd seizoen en het missen van promotie naar de hoofdklasse. Dat de teleurstelling groot was, was na afloop te zien aan de lichaamshouding van de aanhang, bestuur en technische staf.

Kansen voor Drachtster Boys

Drachtster Boys begon goed aan het duel door het gevaar van de snelle vleugelspitsen Mitchel van der Vlist en Mike Vrolijk in te dammen. Goed voetballend kwamen er kansen, met Rob Schokker in de hoofdrol. De trefzekere spits kopte in de tiende minuut van dichtbij in de handen van de keeper, scoorde in de drieëntwintigste minuut en faalde zeven minuten later door een penalty naast te schieten. Dat had de 3-0 moeten zijn.

Dominerend Sportlust

Ook de goede ploeg uit Woerden liet zich niet onbetuigd, maar de Drachtster verdediging gaf geen krimp. Die tweede helft gaf een ander beeld. Sportlust domineerde. Na een vrije trap die in de voeten van een tegenstander werd gespeeld schoot Robin Demeier hard voorlangs. De aanvankelijk weifelende keeper Emile Peters redde zijn ploeg vervolgens een aantal keer. De thuisclub zwijnde door een knal op de lat en ballen die van de doellijn werden gehaald.

De 1-1 viel in de vijfenzeventigste minuut, na knullig balverlies van van Paul Bergtop. Demeier profiteerde. Toen Harvey Bischop twee minuten voor het einde rood zag leek het een gelopen race.

Maar in de verlenging gingen de boys de strijd aan en kregen kansen. Rob Schokker miste van tien meter. Ook Kevin Bakels, Jan Stoker en Said Hassan en Stefan Bolt wisten het net niet te vinden. Penalty's moesten de beslissing brengen. Rob Schokker mocht de laatste nemen om gelijk te komen. De met 24 doelpunten topscorer van 1E miste zijn tweede penalty!