ONT ronde verder

OPEINDE - Tegen een ietwat tegenvallend Zwaagwesteinde won ONT vrij gemakkelijk met 3-1 om daarmee de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. ONT startte voortvarend met een snelle voorsprong. Ook met tien man kwam ONT in de tweede helft niet in de problemen.

Derdeklasser Zwaagwesteinde, winnaar van de derde periode, was zaterdag de eerste opponent in de nacompetitie. ONT begon goed aan de wedstrijd en al in de negende minuut werd de score geopend. Een schot van Wytze Pilat, op aangeven van Joeke de Vries, werd geblokt waarna Hielke Knippels de bal uit de rebound binnenkopte.

Pas na twintig minuten was er gevaar van Zwaagwesteinde te zien, maar Wymer de Vries schoot over en naast. ONT deed het even later beter, Michel Weisser scoorde 2-0.

In de eenenvijftigste minuut stond Weisser weer in de schijnwerpers, nu omdat hij direct rood ontving wegens natrappen. Aan het spel was daarna niet te merken dat ONT met tien man speelde. De thuisclub vergrootte de voorsprong zelfs door een goal van Dennis Bakker. De Westereenders maakten pas in de tweeëntachtigste minuut een doelpunt, Henk van der Wal scoorde met het hoofd. Daar bleef het bij.

De volgende tegenstander in de nacompetitie voor ONT is Kollum dat met 6-2 afgetekend won van Oudehaske. ONT speelt thuis, maar hoe laat de wedstrijd begint is nog niet bekend. De velden van ONT zijn vanwege een korfbaltoernooi 's middags bezet.