Hartthijs de Vries uit Kollum, met zijn ploeg NWV Groningen eerste in de clubcompetitie.
Hartthijs de Vries uit Kollum, met zijn ploeg NWV Groningen eerste in de clubcompetitie. Foto: Andries Nieuwenhuis.

Wieler driedaagse Harkema met een tijdrit

HARKEMA – Harkema pakt komend weekend uit met een heuse Wieler driedaagse. Vrijdag openen de amateurs het wielerbal. Zaterdag tekent de organisatie voor een primeur met een individuele tijdrit. Zondag staat wielerklassieker de Wadro Ronde van de Kerspelen op het programma.

Vrijdagavond 8 juni (19.00 uur) bijten de amateurs in Harkema het spits af met een criterium. Met aan de start veel regionale favorieten. Zaterdag 9 juni een noviteit: een individuele tijdrit over 1,25 kilometer met herkansing. Eigenlijk een lange supersprint op het lokale criteriumrondje. Deze wedstrijd staat open voor Elite-mannen en beloften, Elite/belofte club-vrouwen/Amateurvrouwen en Amateur-mannen. "Per categorie mag je over een bepaalde tijd zo vaak als je wilt opnieuw starten om een betere tijd neer te zetten," meldt André Weening, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Achtkarspelen.

Zaterdag is er een Dikke Banden Race in samenwerking met de stichting Bernefedivedaasje, een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, zonder wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU.

Zondag 10 juni is de Wadro Ronde van de Kerspelen. De vrouwen starten om 9.30 uur en rijden 121 kilometer met één lokale ronde over de Krûswei, Hamsterplein, Turfloane, Krûswei, Wopkeloane naar de Homear, waar start en finish zijn. Aan de start onder meer Janieke Kalsbeek, Danique Braam en Wendy Oosterwoud. De Elite/Beloften starten om 13.45 uur voor een wedstrijd over 157 kilometer.