Hommels, niet alleen nuttig voor de tuin,ook muzikaal.
Hommels, niet alleen nuttig voor de tuin,ook muzikaal. Foto: Pixabay

Concert Blaast de Bazuin met 'hommels'

BUITENPOST - De B-Rapsodie is een uniek simultaan concert dat op hetzelfde moment wordt uitgevoerd in drie botanische tuinen door lokale brassbands in Buitenpost, Oldenburg en Emden. De geluiden zijn verzameld in verschillende hommelkasten bij scholen in Fryslân en Ostfriesland.

Jonge onderzoekers helpen bij een belangrijk onderzoek naar de bijensterfte in het gebied. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het bijenlectoraat van Hogeschool Van Hall Larenstein en de Universiteit Oldenburg. Om de bijenstilte te doorbreken zijn de geluiden van de hommels letterlijk vertaald naar een muziekstuk. Op 21 juni 2018 wordt dit muziekstuk in Fryslân uitgevoerd door Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen in De Kruidhof, hortus van Fryslân.

Tijdens het concert zal steeds een live-verbinding met de andere tuinen op schermen worden getoond. Om 19.00 uur begint het programma met een rondleiding, om 20.00 uur is de opening, het concert begint om 20.12 uur. De toegang is gratis. Parkeren kan bij het treinstation.