De slotact van een van de cultuurdagen van Muziekschool Opus3. Hiervan is meer te zien in het filmpje dat via de app kan worden bekeken.
De slotact van een van de cultuurdagen van Muziekschool Opus3. Hiervan is meer te zien in het filmpje dat via de app kan worden bekeken. Foto: Ingezonden

Jubilerende Muziekschool Opus3 heeft open dag

DOKKUM - De open dag van Muziekschool Opus3 vindt plaats op 9 juni van 9.30 uur tot 12.30 uur in het hoofdgebouw aan de Park laan 3 in Dokkum. Dit jaar komt er voor het eerst een stand van DJ-school Friesland.

Muziekschool Opus3 in Dokkum bestaat zestig jaar en viert dat het hele jaar door met allemaal verschillende concerten. "We hebben er bewust voor gekozen om niet één groot concert te organiseren, maar ons feest overal door te laten klinken'', vertelt directeur Kees Dekker van Opus3. Zestig huiskamerconcerten, drie grote voorspeelavonden waarbij het getal zestig een belangrijke rol speelt en meerdere concerten als 'cadeau' voor de gemeenschap, zoals het Big Band Festival tijdens de Admiraliteitsdagen. Als de 25 muziekdocenten van Opus3 het al niet druk hadden, dan hebben ze het nu wel. "Het gaat goed met de muziekschool'', stelt de directeur. "Als eerste moeten we de gemeenten die ons subsidiëren bedanken dat ze dit mogelijk maken."

Dat de muziekschool nu zo in de lift zit heeft met name te maken met de Impulsregeling Muziekonderwijs. Dekker: "Dankzij deze subsidieregeling werken bijna alle scholen in de regio Noordoost-Friesland met ons samen aan beter muziekonderwijs. Daardoor komen steeds meer kinderen op jonge leeftijd al in aanraking met muziek. We krijgen van verschillende leerkrachten te horen dat ze al verschil merken bij de kinderen. Want muziek doet wat met kinderen. Met ons allemaal. Het zou mooi zijn als er op scholen een ruimte is waar leerlingen samen met muziek bezig kunnen zijn. Lekker 'ompiele' met een muziekinstrument dat bij ze past." In september begint het nieuwe schooljaar met de Cultuurdagen voor basisscholen waar naast muziek ook andere kunstdisciplines aangeboden worden. Voor meer info: www.opus3.nl.