Een vorige editie van Simmerdeis.
Een vorige editie van Simmerdeis. Foto: Rene den Engelsman

Simmerdeis in Drachten pakt uit!

DRACHTEN - Van 28 juni tot en met 1 juli staat Drachten en omstreken in het teken van Simmerdeis: muziek, circusacts, straattheater en kindervoorstellingen in en rondom het Slingepark.

YoungGangsters, Finestra Aperta, Danny Vera en Sue the Night staan garant voor een fantastische editie. Maar dat is niet alles, Simmerdeis vult het festivalprogramma nóg verder aan. Voor het hele gezin: Kanoet Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle spulletjes alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert, met hulp van de kinderen uit het publiek, het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Zo bewijst hij dat hij zich, net als kanoetenkuikens, goed alleen kan redden. Kanoet is een coproductie van Stichting Pier21 met Garage TDI.
Us nocht speelt Slachfjild, het is een hilarisch inkijkje in de organisatie van de opening van een cultureel centrum. Schuif aan voor een Friestalig komisch 'iepenlofspul'. Te zien op zaterdag en zondag op de Piramide.

Michelle David, zangeres van Michelle David & The Gospel Sessions, zingt naar eigen zeggen muziek voor hart en ziel. Michelle verzorgt muziek voor troost en kracht en dat is dan ook te horen op het nieuwste album dat in 2017 uitkwam. De teksten zijn veelzijdiger dan op eerdere albums en het meest persoonlijk tot nu toe. Overal waar ze optreden zijn de reacties hetzelfde: er wordt gedanst, gejuicht en mensen worden verbonden door de boodschap van liefde. Van die sfeer wil de band iedereen laten proeven. World, get ready to be gospelized! Deze muzikanten weten van wanten.
Complete programma: www.simmerdeis.nl.