Gerjan de Vries, Auke de Boer en Ewout van der Bie zijn klaar voor zaterdag. Bekijk ook het promofilmpje van het goede doel; de CS-Riders.
Gerjan de Vries, Auke de Boer en Ewout van der Bie zijn klaar voor zaterdag. Bekijk ook het promofilmpje van het goede doel; de CS-Riders. Foto: Actief Media

Eerste 'Motorbeleving Burgum' voor goede doel

BURGUM - Een dag die geheel in het teken staat van motoren in alle soorten en maten, gekoppeld aan een goed doel, dat is wat de allereerste Motorbeleving Burgum in het kort inhoudt. Het hele centrum van Burgum wordt komende zaterdag gevuld met ronkende motoren en muziek.

Motorrijder Ewout van der Bie kwam met het idee: een dag die draait om motoren, die voor iedereen gratis toegankelijk is en tegelijk een goed doel steunt. Zijn idee werd enthousiast ontvangen door andere motorliefhebbers. Inmiddels is er een groep van zeventien vrijwilligers die het evenement mogelijk maakt. Vijfendertig procent van de opbrengst van de dag gaat naar de CS riders, een organisatie van motorrijders die zich inzet voor zieke kinderen en kinderen die worden gepest of die het thuis of op school lastig hebben. De overige vijfenzestig procent is bestemd voor de ouderen van Burgum. "We willen de ouderen in Berchhiem die vaak niet zoveel meer buiten de deur komen, van de opbrengst graag een gezellige activiteit aanbieden, bijvoorbeeld met muziek en een hapje en drankje," aldus Van der Bie.

Tussen 10.00 en 18.00 uur rijden er zo'n twintig trikes rond waar iedereen een ritje mee kan maken, met name mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Daarnaast is er een verloting waarvan de prijzen beschikbaar worden gesteld door diverse winkeliers, is er een markt en zijn er springkussens voor de kleintjes. Op een trailer bij 't Roodhert is er live muziek van Frans en Jelle (acoustic blues) en van de hardrock coverband Carbide.

Van der Bie gaat uit van een geslaagde dag en heeft al plannen voor de toekomst: "Eens in de twee jaar een motorbeleving, daar gaan we voor."