Jeugdkorfbaltoernooi KC De Pein met 154 teams

OPEINDE - Op zaterdag 9 juni organiseert korfbalvereniging KC De Pein voor de zeventigste maal haar jeugdkorfbaltoernooi.

Er zullen dit jaar 27 verenigingen met 154 teams deelnemen. Voor de allerjongste korfballertjes (Kangoeroes) wordt een spelletjescircuit georganiseerd. Hiervoor zijn bijna 80 kinderen aangemeld. Totaal zullen er op 9 juni ruim 1.500 jeugdige korfballers aanwezig zijn op de sportvelden in Opeinde. Voor de jongste jeugd is er naast het spelen van wedstrijden een optreden van StipEntertainment uit Zwolle. Tevens zal deze jeugd de strijd aanbinden in het 'Grabbelbad'. Voor de oudste jeugd is er een behendigheidsspel.

Het grote succes van het toernooi is te danken aan de opzet ('s ochtends speelt de jongste en 's middags de oudste jeugd), aan de nevenactiviteiten die er voor de jeugd worden georganiseerd en aan een goede organisatie. Deelnemende verenigingen zijn naast De Pein onder andere Drachten/Van der Wiel, LDODK/Rinsma Modeplein (Gorredijk), De Granaet (Dokkum), SC Joure, Quick '21 (Oudega), TFS (Drachtstercompagnie), Wêz Handich (Rottevalle), Flamingo's (Buitenpost), OKO/Bies (Opende), Olympia (Twijzel), Kinea (De Knipe), Hoogkerk en Nic./Alfa-College (Groningen).
Meer informatie is te vinden op: http://jeugdtoernooi.kcdepein.nl/.