Op de hoek van de Koningin Julianastraat en de Prinses Irenestraat wordt wel gebouwd.
Op de hoek van de Koningin Julianastraat en de Prinses Irenestraat wordt wel gebouwd. Foto: Actief Media

"Versnel woningen bouwen in Burgum"

BURGUM - De gemeente Tytsjerksteradiel doet er verstandig aan, de woningbouw in Burgum te versnellen. Dat schrijven de ondernemersvereniging HIMBO, Dorpsbelangen en de samenwerkende makelaars in een gezamenlijke, open brief aan de gemeenteraad.

'Groeipotentie'

"In de regio neemt Burgum met alle voorzieningen een centrale plaats in. Zonder groeipotentie kunnen deze voorzieningen op langere termijn niet behouden worden. De aantrekkelijkheid voor wonen kan daardoor afnemen en een neerwaartse lijn kan ontstaan", aldus de briefschrijvers.
Volgens de makelaars is er een toenemende vraag naar woningen in Burgum, mede dankzij de goede bereikbaarheid in de driehoek Leeuwarden-Dokkum-Drachten. Ook de goede voorzieningen in Burgum maken dit dorp aantrekkelijk, niet alleen voor mensen uit Burgum en nabije omgeving, maar ook uit Leeuwarden en Drachten, stellen de makelaars. De woningbouw in het dorp is echter gestagneerd. Er is een versnelling nodig om groei mogelijk te maken. Zowel twintigers als ook andere leeftijdsgroepen willen in Burgum wonen. Nieuwbouw is bovendien goed voor de werkgelegenheid, vinden de gezamenlijke auteurs van de brief aan de gemeenteraad.