Bouw Burgumer wereldbol van start

BURGUM - Het project De 'Wereldburgumer' is begonnen. Onder leiding van houtkunstenaar Jeroen Kluitenberg wordt een metershoge houten bol gemaakt. Deze wereldbol verhuist op 8 juli via een spectaculaire wandeltocht naar Leeuwarden.

Het project WereldBurgumer maakt onderdeel uit van '8e dag' en De Reis van Leeuwarden-Fryslân2018. Na deze happening zal een kunstenaar een dergelijke bol maken die een permanente plek krijgt in Burgum. Op 23 mei is Jeroen Kluitenberg uit Leeuwarden gestart om de wereldbol van de WereldBurgumers te laten ontstaan. Jeroen is student aan de Minerva Academie en aangetrokken om zowel creatief als constructief vorm te geven aan het kunstwerk. "Qua ontwerp is gekozen voor een open constructie om de toeschouwer letterlijk een inkijkje in de wereld van de Burgumers te geven. De ronde vorm en de verbindingen van de driehoeken waaruit de bol zal worden opgebouwd, geven de verbinding en de geborgenheid van de Wereldburgumers weer", licht Jeroen het ontwerp toe.

Volg het project op Facebook of wereldburgumer.nl. Langskomen in de Molkfabryk in Burgum kan ook. Jeroen is elke maandag en donderdag aanwezig. Iedereen is uitgenodigd om mee te werken, mee te denken, hout en gereedschap te brengen of gewoon uit nieuwsgierigheid een kijkje te komen nemen.

In de vorige Actief is de speciale promotieactie aangekondigd van de 12 Reis-projecten die dit jaar plaats vinden. Het WereldBurgumer project is daar onderdeel van. De aangekondigde datum van 31 mei wordt echter nog tot nader bericht uitgesteld.