"ANNO zoekt een EU-subsidie-deskundige"

BUITENPOST - ANNO, de bestuurlijke samenwerkingsorganisatie van Noordoost Friesland, beschikt niet over een deskundige op het gebied van Europese subsidies. "Het is ons nog niet gelukt zo iemand aan te trekken."

Dat zei wethouder Jelle Boerema (VVD, Kollumerland) maandagavond bij de eerste 'regionale commissievergadering' in de raadszaal van het gemeentehuis in Buitenpost. Ruim honderd raadsleden, statenleden en waterschapsbestuurders vergaderden samen over de onderlinge samenwerking en de versterking van de economie van de regio. Ook wel de 'Versnellingsagenda' van Noordoost Fryslân genoemd.

Boerema toonde zich optimistisch over het binnenhalen van subsidies uit Den Haag, omdat Noordoost Friesland "voorop loopt" in Nederland als het gaat om samenwerking tussen bestuurders, onderwijs, ondernemers en maatschappelijke organisaties. "We mikken op dertig miljoen euro uit Den Haag: vijf miljoen per jaar, gedurende zes jaar: van 2019 tot en met 2025", zei Boerema. "Maar in Den Haag moeten ze nog criteria vaststellen voor de samenwerkingsregio's zoals Noordoost Friesland. We verwachten in september meer te weten."