Lotte Postma en Marte Gorter van GVV Feanwâlden.
Lotte Postma en Marte Gorter van GVV Feanwâlden. Foto: Ingezonden

Fries turnkampioenschap en acrosucces Adonis

NOORDWOLDE - Set'm op uit Augustinusga was afgelopen weekend met drie turnsters bij de Friese kampioenschappen wedstrijdgroep 3 in Noordwolde. Mariska Veenstra nam de derde prijs in ontvangst, gevolgd door Eline Veen (4e). Hendrike Bronsema werd eerste op balk. Ze verloor het overzicht bij vloer waardoor ze naast het podium eindigde.

Turnster Anouk de Haan van Gymnastiekvereniging V en V Garyp sleepte de bronzen medaille in de wacht. Bij de jeugdturnsters op niveau D4 liet ze een overtuigende vierkamp laten zien op de toestellen sprong, brug, balk en vloer. Haar hoge scores brachten haar naar de derde plaats.

Lotte Postma en Marte Gorter (Pupil D2) van GVV Veenwouden mochten in de eerste wedstrijdronde hun oefeningen laten zien. Marte liet op sprong een paar fantastische sprongen zien, werd op dit onderdeel derde en in totaal achtste. Lotte Postma turnde een fantastische balkoefening waarop zij derde werd en in totaal negentiende. Nynke de Jong (pupil 2 D2) werd op vloer tweede en in totaal veertiende. Carina de Jong (Pupil 1D2) werd vierde op vloeroefening, in totaal werd zij zestiende.

OSS - Afgelopen weekend waren in Oss de laatste plaatsingswedstrijden acro voor het NK. Zaterdag deden vier teams van Adonis Sportacrobatiek uit Drachten mee en werden er mooie scores en drie medailles behaald. Zondag behaalden alle drie de teams het podium. Vier teams zijn zeker van een plek op het komende NK op 23/24 juni in het Ahoy in Rotterdam.