Het B-team van Release legde beslag op de zilveren beker.
Het B-team van Release legde beslag op de zilveren beker. Foto: Ingezonden

Release op dreef op concoursen in het weekend

EMMELOORD - Op zaterdag 26 mei nam Majorette/Twirlvereniging Release Dokkum deel aan het concours in Emmeloord. Met succes, want er waren verschillende prijzen. Ook in Aalsmeer werden goede resultaten behaald door de deelnemers van Release.

Kirsten Wiersma bewees in Emmeloord voor de tweede keer met promotie en goud dat ze thuis hoort in de Solo Dance Twirl Preteen Beginner. Fenne Postma werd tweede in Preteen introductie, hiermee wordt ze geplaatst in de novice klasse.

Janet Zuidema kwam uit in de junior beginner en behaalde brons. In de Preteen Beginner wist Lisa Terharkel een achtste plaats te behalen.

Fiona Dorenbos, uitkomend in de Senior Intermediate, behaalde met een vijfde plek haar eerste plaatsingspunten binnen voor de voorrondes van het Nederlands kampioenschap. Marije Kok wist het goud binnen te halen en is nu tevens verzekerd van een plek in de voorrondes. Het B-team, uitkomend in de Small Team Dance Twirl, wist met nog drie sterke groepen in hun categorie beslag te leggen op de zilveren beker.

Op zondag in Aalsmeer werd Nancy Dootjes in de twirling 1 baton senior intermediate tiende. Met haar X-strut in de Senior Beginner behaalde ze zilver. In de Dance Twirl Senior Intermediate werd Nancy eerste, met plaatsing voorrondes Nederlands kampioenschap.

Emmaly Bakker werd vierde, met ook plaatsing voor voorrondes.