Oud Internationals bij Penta jubileum

DRACHTEN – Basketballvereniging Penta uit Drachten bestaat vijftig jaar. Zaterdag 2 juni beginnen de jubileumfestiviteiten 's middag met een demonstratiewedstrijd van het Penta Allstars team tegen een selectie van oud Internationals.

Voor basketballiefhebbers veel bekende namen, zoals Jappie van der Schaaf, Jacob de Vlugt, Camilo Behage en Nico Slump bij de Allstars, en Rein van der Kamp, Henk Pieterse, Peter Koning en Mario Bennes bij de oud-internationals. De wedstrijd in Sportcentrum Drachten is vrij toegankelijk en begint om 15.00 uur. 's Avonds is er een barbeque en reüniefeest voor leden en oud-leden. Meer informatie is te vinden op de website van BV Penta.

Schoolkorfbal

TWIJZEL - Op woensdag 6 juni is op het sportpark in Twijzel het Fries kampioenschap schoolkorfbal. De organisatie is in handen van de jubilerende KV Olympia, zij bestaan 75 jaar. Er wordt gestreden in drie categorieën. Er zullen zo'n 270 kinderen actief bezig zijn met de korfbalsport. De wedstrijden worden op elf velden gespeeld. Om 13.00 uur opent burgemeester Gerbrandy van Achtkarspelen het toernooi.