KV Drachten gelijk tegen De Parabool

GRONINGEN - De korfballers van KV Drachten speelden zaterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen bij De Parabool in Groningen. Drachten speelde met 15-15 gelijk door het niet afmaken van de kansen.

De Parabool speelde voor de laatste kans op handhaving en was de hele wedstrijd feller en scherper. Drachten speelde niet slecht, maar wist de kansen te weinig te verzilveren. Bij rust was er een achterstand van 8-7. In de tweede helft probeerde Drachten nog één keer alles uit de kast te halen. Dit resulteerde niet in erg veel doelpunten. Door het gelijke spel van Drachten en de winst van koploper Sparta Zwolle zijn de laatste kansen op de titel voor Drachten verkeken en is Sparta kampioen. De scores: Marc Akkerman 6, Doenja Payer 3, Jelmer Faber 2, Larissa Braam 2, Wim Braam 1, Femke Bouma 1.