Kinderen 'haken aan' in het Generatiehuis

GERKESKLOOSTER - In het Generatiehuis ontstond vorig jaar het idee dat ook de kinderen uit Gerkesklooster-Stroobos de gelegenheid moesten krijgen 'aan te haken' bij het initiatief van het realiseren van de grootste gehaakte deken. Kinderen van basisschool 'De Claerkamp' toonden twee prachtig gehaakte kleden.

Eén kleed was ontworpen door twee leerlingen uit de middenbouw èn er was een verrassingskleed. De opdracht voor alle leerlingen was: maak een ontwerp voor een gehaakt kleed met uit vierkante lapjes (Granny Squares, oma's lapjes).

Naast het ontwerpen op papier volgden alle leerlingen van de Claercamp een haak-workshop bij een aantal vrouwen (waaronder twee oma's). Zelf zijn de vrouwen altijd op de woensdagmorgen in het Generatiehuis te vinden. Vanaf juni 2017 zijn ze gestart met het haken van 'granny squares'. Een aantal vrouwen koos voor een ontwerp met diagonale lijnen in prachtige kleuren. Deze vrouwen hebben het juiste aantal lapjes in de juiste kleuren gehaakt (totaal 280 lapjes). Zo konden er naast de twee kleden op school nog twintig kleden aangeboden worden aan de initiatiefneemsters van 'de grootste gehaakte deken van de wereld'.

Het project 'Haak maar aan!' is in Gerkesklooster-Stroobos een groot succes. Naast de leerlingen van de basisschool en de vrouwen in het Generatiehuis haakten ook vrouwen thuis aan de grote deken. In het weekend van 14 en 15 juli worden alle gehaakte kleden van dit project tentoongesteld in park Vijversburg in Tytsjerk.