Mantelzorgers praten met gemeente

RINSUMAGEAST - Mantelzorgers van de DDFK-gemeenten zijn in het Mantelzorgcafé MFC Rinsumageast in gesprek geweest met de kersverse wethouder Kees Wielstra, GBD (Dantumadiel) en de wethouder Pytsje de Graaf, FNP (Dongeradeel) als vertegenwoordigers namens deze gemeenten.

Beiden willen graag weten wat er leeft onder de mantelzorgers, zodat de gemeente zo goed mogelijk kan inspelen op hun vragen.

WMO-consulenten vertelden dat er aan de keukentafel wonderen kunnen gebeuren, vooral wanneer er naast ondersteuning voor de hulpvrager, ook gekeken wordt naar wat de mantelzorgers nodig hebben om de zorg te kunnen dragen.
In het gesprek kwam naar voren dat de gemeente bij een aanmelding van mantelzorg er vanuit gaat dat het gaat over intensieve en langdurige zorg. Uitgangspunt is dat iedere melder zelf een goede afweging maakt om voor registratie in aanmerking te komen voor de VVV-bon. Dat is voldoende. Bovendien ontvangt iedere mantelzorger tweemaal per jaar een nieuwsbrief. Deze geeft informatie over hoe mantelzorgers worden ondersteund door de gemeente of de Welzijnsorganisaties Het Bolwerk of Timpaan.

Mensen die zich willen aanmelden als bij het mantelzorgpanel kunnen dat doen via www.noordoosthelpt.nl of info@partoer.nl
Voor meer informatie: Baukje Brander, 06-39012655 b.brander@het-bolwerk.eu