MassBrassband

ROTTEVALLE - Op zondag 3 juni wordt er door een MassBrass band, bestaande uit de brassbands uit Rottevalle, Drachtstercompagnie en Garyp, een gezamenlijk concert gegeven bij het Paviljoen aan De Leijen.

Het Paviljoen bestaat dit jaar honderd jaar. Solist is de multi-instrumentalist en zanger Folkert-Hans Tolsma. Het programma bestaat uit populaire muziek waarvan u ongetwijfeld enkele nummers mee kunt zingen of neuriën. Bij prachtig weer kun je natuurlijk nergens beter zijn dan aan de oevers van De Leijen. Het concert begint om 13.30 uur, de toegang is gratis.

Voedselbank

DRACHTEN - De Voedselbank Smallingerland gaat op vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni verhuizen naar de Giek 22A in Drachten.

Doordat het distributiecentrum van de Stichting Samenwerkende Voedselbanken Friesland (SSVF) gaat uitbreiden en vanaf 1 juni Regionaal Distributiecentrum Fryslân wordt, ontstond er ruimtegebrek op de Hemmen 69. Hierdoor was de Voedselbank Smallingerland genoodzaakt om een andere locatie te zoeken. Elke week ontvangen nog circa 175 mensen (gezinnen en alleenstaanden) uit de gemeente Smallingerland een voedselpakket.