Nadat burgemeester Tom van Mourik het lintje heeft doorgeknipt kunnen alle geïnteresseerden eindelijk een kijkje nemen in het nieuwe restaurant.
Nadat burgemeester Tom van Mourik het lintje heeft doorgeknipt kunnen alle geïnteresseerden eindelijk een kijkje nemen in het nieuwe restaurant. Foto: Actief Media

Restaurant Omnia geopend door burgemeester van Mourik

DRACHTEN - Over weinig bedrijfsopeningen in de regio is zoveel gesproken als de opening van Omnia. Veel mensen uit Drachten en omgeving keken reikhalzend uit naar de start van dit restaurant. Op donderdag 24 mei opende burgemeester Tom van Mourik onder grote belangstelling het nieuwe wereldrestaurant.

De ondernemers Haiyi Shan en André Chen wilden eigenlijk een stille opening. Dat bleek lastig, want wereldrestaurants zijn populair. Het bericht in Weekblad Actief over de opening werd op Facebook meer dan 20.000 keer bekeken en leverde meer dan 375 reacties op. Ook andere media besteedden volop aandacht aan de nieuwe aanwinst in Drachten, zodat Omnia nu al een bekende naam in Friesland is.

"Het weekend voor de officiële opening zijn wij open gegaan. Zaterdag, zondag en maandag zaten wij al helemaal vol," vertelt Chen. De tafels staan ruim opgesteld en en de gangpaden zijn breed. Als gast hoef je nooit bang te zijn dat je bij het naar achteren schuiven van je stoel, je achterbuurman per ongeluk aanstoot. Het interieur is sfeervol ingericht met een mooie houten vloer, stoere houten tafels en comfortabele leren fauteuils. Pronkstukjes zijn de enorme glazen drankenwand en de acht meter brede open haard.

'Omnia' betekent in het Latijn 'alles'. Het restaurant doet wat dat betreft zijn naam eer aan. Natuurlijk zijn niet alle gerechten ter wereld in een restaurant te serveren, maar er is wel voor iedere smaak wat wils. Je kunt genieten van Italiaanse, Aziatische, Franse, Zuid-Amerikaanse en typisch Hollandse gerechten. Nergens is er bezuinigd op kwaliteit. Geen taaie biefstukken op de grill, maar malse entrecote en rib eye. Voor de liefhebbers van wild is er kangoeroebiefstuk, hertenbiefstuk en eend. Er is een immens vis- en sushibuffet, waarbij de versheid van de producten opvalt.
In het dessertbuffet vind je echt Italiaans schepijs. Kom ook eens de warme huisgemaakte appeltaart proberen of de vers bereide crême brûlée. Tijdens de openingsactie tot en met 30 juni kun je van maandag tot en met donderdag kennismaken met Omnia voor € 24,50 per persoon, van vrijdag tot en met zondag voor € 27,00.
Raadhuisplein 55, Drachten | 0512-779898 | www.restaurantomnia.nl.