Broekster Boys (rood zwart tenue) was
sterker, maar trok de winst niet over de streep.
Broekster Boys (rood zwart tenue) was sterker, maar trok de winst niet over de streep. Foto: Jacqueline Jongsma

Misstap Broekster Boys, verlies ONT

DAMWALD - Broekster Boys speelde zaterdag 2-2 tegen SC Stiens en daardoor kwam concurrent Leeuwarder Zwaluwen weer op de gelijke hoogte. Zaterdag speelt Broekster Boys uit tegen VVI. Leeuwarder Zwaluwen mag op bezoek bij Joure dat, wanneer BCV de derde periode wint, zeker is van nacompetitie. Het doelsaldo en onderlinge resultaat is in het voordeel van de Leeuwarders. Dat betekent dat wanneer beide titelkandidaten winnen, Broekster Boys met drie doelpunten meer dan de overwinning van 'de Liwwadders' moet winnen om de titel binnen te halen.

BURGUM - De tactiek van ONT in de wedstrijd tegen BCV klopte. De tegenstander opvangen en met uitvallen gevaar stichten. Dat had in de eerste helft twee doelpunten moeten opleveren. Dat liet ONT na en toen in de tweede helft de ruimtes groter werden ging BCV met een 2-0 zege aan de haal. De doelpunten waren van Harmen Vlietstra en Paul Westra. ONT moet zich via de nacompetitie handhaven.