Imre Otter in telgang op weg naar goud.
Imre Otter in telgang op weg naar goud. Foto: Lutra Photos

Goud voor Imre Otter op toernooi

EXLOO - Goud werd afgelopen weekend behaald door de 16-jarige Imre Otter uit Beetsterzwaag en voor de 31-jarige Duitse Anne Lene Holm uit Bad Bevensen tijdens de aftrap IJRN (IJsland Rijders Noord Internationaal) in Exloo.

De eerste twee gouden medailles konden uitgereikt worden na de finales van de PP1 (telgangren over 200 meter) en de PP2 (telgang over 200 meter met andere jurering) De 16-jarige Imre Otter uit het Friese Beetsterzwaag, reed een hele goede telgangproef met de combinatie Fáfnir frá Reykjavík. In deze combinatie was zij vorig jaar ook al heel succesvol. Toen werd zij in de vijfgangenproef F2 Nederlands kampioen voor de Jeugd met Fáfnir. Anne-Lene Holm liet met Seifur frá Oddhóli geen spaan heel van de concurrentie. In hoog tempo legde zij de 100 meter telgang af.

De IJRN Internationaal is landelijk één van de grootste IJslandse wedstrijden in Nederland. Bij het evenement staan verbinding, plezier, prestatie, saamhorigheid en respect voorop.
In de IJslanderwereld is de IJRN Internationaal in binnen- en buitenland een geliefde wedstrijd. Alle sportklassen (topsport, lichte klasse) en leeftijden komen hier bijeen. De sfeer is ongedwongen, hulpvaardig en gastvrij. Iedereen voelt zich hier welkom. De liefde en de passie voor de IJslander verbindt de mensen. Een stukje IJslandercultuur in Nederland.