Expeditieleden brengen de nacht in de natuur door.
Expeditieleden brengen de nacht in de natuur door. Foto: Mark Grupstra

Ontwakend Landschap, buitenbelevenis

LEEUWARDEN - Komende maanden vinden op verschillende plaatsen in Friesland edities plaats van Ontwakend Landschap. Ontwakend Landschap is een buitenbelevenis in unieke natuurgebieden waarbij cultuur en natuur samensmelten. De expeditie begint 's avonds, loopt door in de nacht en zorgt voor een bijzonder begin van de dag.

De expeditie begint met een driegangendiner van streekproducten samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân. Vervolgens bezoeken de expeditieleden een theatervoorstelling. Na de voorstelling brengt een gids de gasten naar een unieke locatie in het landschap waar de nacht met uitzicht op de sterrenhemel wordt doorgebracht. Bij het krieken van de dag worden de gasten gewekt met klanken van de natuur, een gedicht en muziek. Na het ontwaken gaan de expeditieleden op ontdekkingstocht in de natuur om aan te schuiven bij een lokaal ontbijt. Deze buitenbelevenis is voor mensen die willen genieten van een belevenis in de natuur en het aandurven om onder de sterrenhemel te slapen. Ontwakend Landschap is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018 en is één van de projecten uit het burgerinitiatief Kening fan 'e Greide.

Speeldata Ontwakend Landschap: 25 mei 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Vier De Alde Feanen. 8 juni 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Oranjewoud Festival voorstelling Prikkel. 29 juni 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Potatoes Go Wild 'Altyd Seumer'. 11 juli 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Conference of the Birds. 28 juli 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Opera Spanga 's Aida. Voor informatie en kaartverkoop: www.pier21.nl.