Jongeren in voormalig stationsgebouw

HURDEGARYP - Bij het voormalig stationsgebouw in Hurdegaryp was het op een gewone woensdagavond in april laatst opvallend druk. Wethouder Ellen Bruins Slot van Tytsjerksteradiel, medewerkers van KEaRN en een groep jongeren spraken er met elkaar over de grote plannen die zij met het gebouw hebben. Samen willen ze het stationsgebouw omdopen tot 't Stationnetje.

't Stationnetje is tevens de naam van een door KEaRN Welzijn ontwikkeld project voor én van jongeren van 16 tot 27 jaar. Het project ondersteunt via diverse 'sporen' jongeren bij het realiseren van hun doelen en het werken aan hun toekomst. KEaRN Welzijn heeft vanuit het Oranjefonds financiering ontvangen waarmee het voortraject voor project 't Stationnetje van start kan. 't Stationnetje in Hurdegaryp moet een plek zijn van waaruit je weer verder kunt: op weg naar werk, naar school of opleiding. Maar ook een plek om elkaar te ontmoeten en waar ondernemerschap gestimuleerd én mogelijk gemaakt wordt. Een combinatie van coaching, werkervaring, informeren en begeleiding in een relaxte sfeer, maar altijd met een duidelijk doel. Een plek waar jongeren met elkaar, met vrijwilligers en met professionals naar eigen inzicht kunnen werken aan hun toekomst: vanuit eigen regie en ondersteund wanneer dat nodig is.

Het komende half jaar zal KEaRN samen met een groep jongeren en gemeente Tytsjerksteradiel en verschillende samenwerkingspartners zoals de HIMBO, FNV Tytsjerksteradiel, Singelland en Arriva verkennen of 't Stationnetje ook gerealiseerd kan worden. Mail voor informatie naar melanie.berends@kearn.nl.