Het Vergeet-Mij-Nietje heeft een grote 
collectie boeken en kaarten.
Het Vergeet-Mij-Nietje heeft een grote collectie boeken en kaarten. Foto: Ingezonden

Het Vergeet-Mij-Nietje viert jubileum

FEANWALDEN - Zaterdag 26 mei viert boeken- en kaartenwinkel Het Vergeet-Mij-Nietje van Jan en Grietje Dantuma het 25-jarig bestaan tijdens een open dag.

Bij Het Vergeet-Mij-Nietje kunnen verzamelaars tal van deze kaarten vinden. Een dorpsgezicht met kerktoren, een autobus met fietsen op het dak of een paardentram voor een stadsherberg. Zo'n paardentram reed er vroeger ook door Feanwâlden; een oude ansichtkaart bewijst dat. Het Vergeet-Mij-Nietje is een tweedehands boekenwinkel in Feanwâlden met als specialiteit oude prentbriefkaarten.

Met een totaal winkeloppervlak van circa 250 vierkante meter kan de kaartenverzamelaar en boekenliefhebber zijn of haar hart ophalen. Wat ooit als hobby begonnen is met de verkoop van boeken en ansichtkaarten is uitgegroeid tot een enorm groot aanbod waar in elke genre wel iets te vinden is. "Ja, we hebben kaarten in wel driehonderd verschillende categorieën", vertelt Jan Dantuma. Tijdens de open dag van zaterdag 26 mei zal het 25-jarig bestaan extra feestelijk worden gevierd. Naast de paardentram komt de 'Fjildman' Sake P. Roodbergen zijn nieuwste boek De Kievit signeren en natuurlijk een praatje over de natuur in Fryslân houden. Ook zal de winnaar van de kaartenactie bekendgemaakt worden. Voor meer informatie kijk op www.boekennietje.nl.