E. Ruiter (links) en Svetlana Bondo (rechts) werken met veel
enthousiasme voor Zorgsloperij De Kans in Leeuwarden.
E. Ruiter (links) en Svetlana Bondo (rechts) werken met veel enthousiasme voor Zorgsloperij De Kans in Leeuwarden. Foto: Ingezonden

Zorg en techniek combineren? Dat kan!

LEEUWARDEN - Zorgsloperij De Kans in Leeuwarden is een sociaal-maatschappelijke instelling voor iedereen die van techniek houdt en hulp nodig heeft.

Eigenaresse is Svetlana Bondo. Samen met haar medewerkers draagt ze zorg voor een warme sfeer op de zorglocatie. "We bieden activiteiten aan voor mensen die techniek leuk vinden. Lassen, boren, flexen, schuren, het kan allemaal bij ons. Het kan zijn dat onze deelnemers een skelter voorzien van een kilometerteller, bloemen maken van afvalijzer of een barbecue lassen van oude velgen." Het zijn zomaar een paar voorbeelden van projecten bij Zorgsloperij De Kans. "Sommige deelnemers zijn wel een jaar bezig met één project. Tempo is bij ons niet belangrijk", zegt Svetlana. "Jezelf kunnen zijn wél."
Je bent bent welkom met zowel tijdelijke als langdurige problematieken. Bij Zorgsloperij De Kans gaat het er niet om waarom je hulp vraagt, maar dat je er bij wilt horen. Aanmelding verloopt via de gebieds- en wijkteams van een gemeente.

Goed is deze zorglocatie in het creëren van een wij-gevoel. "Wij nemen mensen zoals ze zijn en hebben respect voor een ieder", zegt Svetlana, wiens motto is: 'Verander muren in deuren'.
Geen dag is hetzelfde voor begeleiders en deelnemers. Hoe voelt ieder zich? Daarop wordt gereageerd. Het kan ook zijn dat dagbesteding er even niet in zit. "Dan beperken we ons tot thuisbegeleiding."

Zorgsloperij De Kans | James Wattstraat 18a, Leeuwarden | 06-27585159