Fries museum uur eerder open

LEEUWARDEN - Vanaf nu is het Fries museum een uur eerder open, vanwege de grote belangstelling voor de tentoonstelling Escher op reis. Tijdens de meivakantie was de tentoonstelling op verschillende dagen volledig uitverkocht.

De nieuwe openingstijden, van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur, gelden voor het hele museum en zijn van kracht tot en met 28 oktober 2018.
Op 28 april opende in Leeuwarden de grote tentoonstelling Escher op reis. Al vanaf de eerste dag bleek de tentoonstelling populair en raakte vooral het vroegste tijdslot snel uitverkocht.

Vanaf afgelopen weekend zal het Fries Museum daarom gedurende de verdere tentoonstellingsperiode vanaf 10.00 uur zijn deuren openen. Het museum is bovendien extra open op Tweede Pinksterdag, aanstaande maandag 21 mei. Aangeraden wordt om entreekaarten online te bestellen. Daarmee zijn bezoekers verzekerd van toegang op de gewenste dag en tijd.

Koop vooraf een kaartje online

Om bezoekers een optimale ervaring te kunnen bieden hanteert het Fries Museum tijdslots. De tijdslots gelden voor de gekozen aankomsttijd, niet voor de duur van het bezoek. Met hun kaartje hebben bezoekers bovendien toegang de rest van het museum, waar onder andere Phantom Limb: Art beyond Escher te zien is, en het Fries Verzetsmuseum.