Enola Kramer, Sjoukje Spijkerman en Meta van Dekken van Wardy Kollum.
Enola Kramer, Sjoukje Spijkerman en Meta van Dekken van Wardy Kollum. Foto: Ingezonden

Acromedailles Turnlust Hallum en Wardy Kollum

DEN BOSCH - In Den Bosch werd zaterdag de tweede halve finale acrogymnastiek D/E gehouden.

Turnlust Hallum

Turnlust Hallum had zich met drie teams hiervoor geplaatst en wist zondag deelname aan het NK zeker te stellen. Zowel bij de junioren E als bij de senioren E wisten de drie teams bij de eerste vijf te eindigen. Renske Anema en Maaike Nynke Steegstra, junior E, behaalden met hun oefening het podium. Zij lieten een technisch zeer sterke oefening zien en ze kregen van de vakjury de hoogste technische score. Hun oefening werd dan ook beloond met een zilveren medaille. Op 9 juni reist Turnlust Hallum met drie enthousiaste teams af naar Oss voor het NK Acro D/E.

Acro Academy

Arjenne Steenbergen uit Burgum vormt met haar partners Myrthe Tognini en Nova Houtman een trio. Ze zijn een combinatieteam van FC Meppel met topsportstichting Acro Academy. In een súperspannende finale greep Arjenne met haar partners nét naast het eremetaal en behaalde ondanks hun prachtige finaleoefening een vierde plaats op dit internationaal toernooi.

Wardy Kollum

Wardy Kollum werd vertegenwoordigd door het E-seniortrio Meta van Dekken, Enola Kramer en Sjoukje Spijkerman. Met een prachtige oefening wisten ze een puntentotaal van 23,870 te behalen en hiermee lieten ze alle andere teams achter zich. Met deze mooie gouden medaille op zak mogen ze zich op gaan maken voor de Nederlandse kampioenschappen die op 9 juni is Oss plaatsvinden.