Aanmelden voor Vredeman de Vries Prijs

LEEUWARDEN - De provincie Fryslân reikt dit jaar de Vredeman de Vries Prijs voor architectuur uit. De provincie wil met deze prijs de belangstelling voor architectuur bij een breed publiek vergroten. Kandidaten voor de provinciale architectuurprijs kunnen zich tot 25 mei aanmelden bij organisatie Keunstwurk (www.keunstwurk.nl).

De Vredeman de Vries Prijs van de provincie Fryslân is een jaarlijkse prijs: het ene jaar voor architectuur en het andere jaar voor vormgeving.

Beoordeling

Bouwwerken die in aanmerking komen voor de prijs zijn in 2016 of 2017 gerealiseerd in Fryslân en ontworpen door een architect. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury. De jury nomineert de inzendingen en kiest uit de nominaties een uiteindelijke prijswinnaar. De prijs wordt in oktober 2018 uitgereikt aan zowel de architect als opdrachtgever van het winnende bouwwerk.

Vredeman de Vries staat bekend als grondlegger van de
Antwerpse Renaissancestijl

Hans Vredeman de Vries

De prijs is vernoemd naar Hans Vredeman de Vries. Deze architect, planoloog, tekenaar en kunstenaar is in 1527 in Leeuwarden geboren. Daarnaast staat hij bekend als de grondlegger van de Antwerpse Renaissancestijl.