Classic TT: oude motoren Drachten

DRACHTEN - Op zondag 3 juni wordt industrieterrein 'A7 Zuid' omgetoverd tot een motorracecircuit. Alle deelnemers berijden motoren van tenminste vijfentwintig jaar oud in verschillende klassen, van 50cc tot 750cc.

Zowel solomotoren als ook de immer spectaculaire zijspannen komen aan bod. De toeschouwers hoeven zich die dag geen moment te vervelen, naast een kijkje in het rennerskwartier is er een druk programma en ook aan de inwendige mens is gedacht. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt in Drachten. De organisatie wordt verzorgd door BOT motorsport. BOT Motorsport, staat voor Back On Track Motorsport, bestaat sinds vorig jaar en is aangesloten bij de KNMV.

BOT Motorsport heeft als doel met het organiseren van classic racedemonstaties een beeld te geven over de klassieke motorsport in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en de tachtiger jaren. Men rijdt op klassieke machines die door de rijders gekoesterd worden met het doel om het publiek te laten genieten van een rijdend motormuseum, waarbij niet de snelheid maar de gezelligheid hoog in het vaandel staat. Vanaf 10.00 uur 's morgens beginnen de coureurs met hun trainingsronden en 's middags komen alle klassen nog twee keer aan de start. De bezoekers hebben gratis toegang tot het evenement en het rennerskwartier. Start en Finish is bij Alzerda en Dam op de Galvanilaan 2. Gastrijders zijn welkom, wel eerst even aanmelden via de website www.botmotorsport.nl.