Ook de Feansters MO-11-1 pakten de titel.
Ook de Feansters MO-11-1 pakten de titel. Foto: Ingezonden

't Fean'58 wint, ook titel jeugdteam

GRIJPSKERK – De wedstrijd Grijpskerk - 't Fean '58 was er eentje om des keizers baard. De thuisclub was veilig, de Feansters kampioen. Dat 't Fean '58 met een 1-2 overwinning uit Grijpskerk vertrok was meegenomen, verdiend niet.

Hoewel 't Fean '58 de eerste helft een veldoverwicht had waren de gevaarlijkste kansen voor Grijpskerk. Toen Jens Hamstra van 't Fean'58 in het strafschopgebied onderuit werd gehaald kon scheidsrechter Bakker niet anders dan naar de stip wijzen. André van der Molen schoot feilloos binnen (0-1). De laatste twintig minuten kende het nodige spektakel. Eerst haalde Stephan Reker een inzet van Joost Nieuwenhuis van de lijn. Harm Vrij zag zijn schot gekeerd door doelman Dirk Jan Postma, uit de rebound knalde Jens Hamstra de bal op het lichaam van de keeper. Vijf minuten voor het einde slalomde Joost Nieuwenhuis door de verdediging (0-2) en leek de wedstrijd gespeeld. Daarna werd het nog 1-2.

Jeugdteam kampioen

Naast het eerste seniorenteam werd ook een jeugdteam in Surhuisterveen kampioen. De Feanstars MO-11-1 (foto) pakten de titel. Het team bestaat uit Nina Gjaltema, Lieke Postma. Elina de Poel, Naomi Kobus, Demi Hiemstra, Catharina Sietzema, Rhianne Stoker, Nina Weening, Lysanne Hofstede, Ilse Drost, Hanna Nijdam, Jacoba Kamminga en Jelinna de Haan. Leiders zijn Jelle Veenstra en Fokke Weening.