Tennisspektakel bij tennisclub DLTC in Drachten

DRACHTEN - Van 18 tot en met 21 mei barst het weer los op tennispark De Folgeren in Drachten. Tennisvereniging DLTC verwelkomt circa 250 spelers tijdens het jaarlijkse Pinkstertoernooi. Dit Pinkstertoernooi is het grootste tennistoernooi van Friesland.

Tot aan het buitenland toe is er belangstelling voor het Intersport Evink Pinkstertoernooi. Tijdens deze zevenenveertigste editie staan meer dan 240 wedstrijden gepland. Op vrijdagmiddag 18 mei om 16.30 uur start het toernooi; de finales worden Pinkstermaandag 21 mei gespeeld. De grootste afvaardiging komt van DLTC zelf met veertig deelnemers. Een aantal van twintig deelnemers komt uit Duitsland; uit Zoetermeer komt een afvaardiging van 32 deelnemers.

De andere deelnemers komen uit Den Helder, Woerden, Maastricht, Amsterdam, Groningen en Friesland, dus uit alle delen van Nederland. Het tennispark zal ook plaats bieden aan ongeveer zeventig tenten, campers en caravans.

In dit open toernooi worden wedstrijden gespeeld in alle categorieën, speelsterkte 3 tot en met 7. Er is dus toptennis te verwachten.

DLTC nodigt belangstellenden uit om tijdens het toernooi het tennispark te bezoeken en te genieten van spannende wedstrijden. De toegang is gratis.