In Terp Hogebeintum exposeert Sietske Dijkstra handgemaakte 
sieraden.
In Terp Hogebeintum exposeert Sietske Dijkstra handgemaakte sieraden. Foto: Ingezonden

Hegebeintum: schilderijen, keramiek en sieraden

HEGEBEINTUM - In Bezoekerscentrum 'Terp Hegebeintum' zijn tot 30 juni schilderijen en keramiek te zien van Sieger Rodenhuis en handgemaakte sieraden van Sietske Dijkstra.

Aan de wand hangen, prachtig rustgevend, groen en blauw getinte natuurlandschappen. In 1945 werd in Oudebildtzijl Sieger Rodenhuis geboren. Van 1991 tot 1998 woonde hij in Hegebeintum, waar hij zijn hobby pottenbakken ontwikkelde en waar hij naast de terp een winkeltje en atelier had. Na zijn pensionering stopte hij met potten bakken en heeft hij met zijn vrouw Geertje Kingma drie boeken geschreven over Friese adellijke families.
In de vitrine exposeert Sietske Dijkstra haar zelf ontworpen en gemaakte sieraden. De laatste paar jaren is Sietske begonnen met het maken van sieraden van onder andere vilt, wol, kralen en knopen. Ze heeft veel met steen en klei gewerkt en plastieken gemaakt. In tegenstelling tot een sculptuur, waarbij het kunstwerk uit een star materiaal gehakt of gesneden wordt, ontstaat een plastiek door toevoeging uit een beweeglijke massa door modelleren en of gieten.
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zon-en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur.