Het Hap en Stap event Foodwalk Buitenpost - Kollum staat ditmaal in het teken van de bij.
Het Hap en Stap event Foodwalk Buitenpost - Kollum staat ditmaal in het teken van de bij. Foto: Gerrit Veenstra

Hap & Stap event Foodwalk Buitenpost - Kollum

BUITENPOST - Op zondag 20 mei van 12.00 tot 17.00 uur vindt het Hap & Stap event van de Foodwalk Buitenpost - Kollum plaats. Het is een wandeling van zo'n acht kilometer door het landschap tussen Buitenpost en Kollum en langs diverse eetbare wilde kruiden.

Bloemenparadyske, De Muzykpleats, OBS De Mienskip, Streekwinkel Op 'e Stâl en het Tuincafé bij De Kruidhof - allen op de route - maken voor de wandelaars weer lekkere hapjes, gemaakt van deze kruiden.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij deze bedrijven. Deelnemers hebben deze dag ook gratis entree in De Kruidhof, Hortus van Fryslân. Ze kunnen een rondleiding doen bij imker Gerard Staats op het Paradyske.

Rondleiding en audiogids

Voor de rondleiding dienen mensen zich apart aan te melden via het Bloemenparadyske. De route is tevens voor het eerst te lopen met een audiogids via de gratis IZI travel-app. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bedrijven langs de route.
Omdat de foodwalk deze dag in het teken staat van de bij, komen er uiteraard mooie bloemetjes uit. Buiten het Hap & Stap event om is de Foodwalk Buitenpost - Kollum gratis te wandelen.