Pinksterviering Bonifatiuskapel

DOKKUM - 'Lopend vuurtje' is het thema van de oecumenische pinksterviering op eerste pinksterdag 20 mei om 10.00 uur in de Bonifatiuskapel te Dokkum. Al vanaf 9.30 uur is er muziek van Unity en de Stedelijke Harmonie. Voorgangers zijn ds. Herman de Vries en ds. Ton van der Wekken. Ook is er aandacht voor de kinderen in de dienst.

In de door de Raad van Kerken georganiseerde dienst wordt gecollecteerd voor de Raad van Kerken en voor een project dat de allerarmsten in India ondersteunt. Na de viering is iedereen welkom om onder het genot van koffie, thee of fris en het meegebrachte lekkers van de aanwezigen Pinksteren gestalte te geven in de onderlinge ontmoeting.

Garageverkoop

HARKEMA - Op zaterdag 27 mei wordt de zevende editie van de Harkemaster garageverkoop georganiseerd van 9.00 tot 15.00 uur.
Inschrijven kan weer via: www.garagekoopjes.com/aanmelden.

Aanmelden als deelnemer graag uiterlijk op 18 mei. Voor het verspreiden van posters, flyers en het onder de aandacht brengen van de garageverkoop vraagt de organisatie per deelnemend adres een kleine bijdrage van €5,-. Natuurlijk bent u ook als bezoeker uitgenodigd om gezellig van garage naar garage te komen struinen op zoek naar iets bruikbaars voor een leuke prijs. Vanaf 22 mei zal er op de site www.garagekoopjes.com weer een pdf worden gepubliceerd met alle deelnemende adressen. Voor meer informatie: mail@garagekoopjes.com of via telefoonnummer 06-40122577.

Theatrale busreis

BAKKEVEEN - De kaartverkoop is gestart voor een theatrale busreis door het landschap van het Koningsdiep en De Boarn op 9, 10, 16 en 17 juni.

Bewoners van zes dorpen belichten facetten van hun geschiedenis op theatrale wijze: de Bakkeveensters bieden bescherming tegen struikrovers en invallende legers. In Beetsterzwaag ontmoet u de markante jonkheer Tinco Lycklama à Nijeholt. Nij Beets confronteert u op cabareteske wijze met het karige bestaan van de turfstekers. De trotse Aldeboarnsters trakteren u op verhalen in een gondel. Akkrum dompelt u onder in negentiende eeuws New York, de wereld van oud-inwoner Frank Cooper en de Jirnsumer Katten nemen u mee op een tochtje varen op De Boarn. Verhalenvertellers maken de reis compleet. Per dag vertrekken er vier bussen, twee vanuit Jirnsum en twee vanuit Nieuw Allardsoog bij Bakkeveen. Kosten volwassenen: € 30,- inclusief lunch, drinken en een geïllustreerd boekje van 128 pagina's over de geschiedenis van het landschap van Koningsdiep en Boarn. Kinderen tot en met 12 jaar € 22,- met lunch en drinken, exclusief boekje. Informatie en kaarten: www.detocht.frl.