De Drakenboten zijn op weg naar de finish. Bekijk ook het filmpje via de ActiefPlus-app over dit evenement zoals dat plaatsvond in 2015.
De Drakenboten zijn op weg naar de finish. Bekijk ook het filmpje via de ActiefPlus-app over dit evenement zoals dat plaatsvond in 2015. Foto: Ingezonden

Zesde Jumbo Drakenbootfestival Kollum

KOLLUM – Nog een kleine maand, dan is het zo ver. Op zaterdag 9 juni vindt voor de zesde keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace plaats in Kollum. De commissie is op zoek naar sportieve teams die gaan proberen de titel Fries Kampioen op hun naam te schrijven.

Er kunnen maximaal dertig teams meedoen aan de Open Friese kampioenschappen. De gezamenlijke commissie is al weer druk bezig met de voorbereidingen. Een team wordt gevormd door zestien peddelaars en één trommelaar, maar het is handig om ook enkele reserve peddelaars te hebben. Let wel: Elk team moet bestaan uit minimaal vijf vrouwen. Elk team krijgt een drakenboot aangewezen, met een ervaren stuurman die door de organisatie geleverd wordt. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is zestien jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen. Inschrijfkosten is 125,- euro per team. Ook deelnemen? Opgave kan via de website: www.drakenbootfestivalkollum.nl. Er kunnen zich nog teams inschrijven.

Oldtimershow

Tevens vindt opnieuw op 9 juni 2018 een Oldtimershow plaats in Kollum, nabij het festivalterrein. Heeft u een fraaie oldtimer in de schuur staan, zoals een auto, vrachtwagen, trekker, motor, bromfiets, solex of een ander voertuig? Kom dan met uw klassieker op zaterdag 9 juni van 13.00 uur tot 17.30 uur naar Kollum. U krijgt dan een mooie plek op- of nabij het festivalterrein waar u uw trots ten toon stelt. Ook oude ambachten zijn welkom. Deelname aan het Oldtimershow is gratis en op eigen risico. Deelname van oldtimerverenigingen wordt bijzonder op prijs gesteld.

Opgave kan via mail info@drakenbootfestivalkollum.nl. Geef uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, soort voertuig en het benodigde vierkante meters door.