Voorspeelavonden jubilerend Opus 3

HOLWERD - Zoals gebruikelijk houdt muziekschool Opus 3 ook dit jaar weer in mei drie grote voorspeelavonden. Omdat de school in 2018 het zestigjarig jubileum viert, krijgen deze avonden een extra feestelijk tintje.

Bij alles wat er gespeeld en gezongen wordt, zal het getal zestig om de hoek komen en vanzelfsprekend zullen er feestelijke composities worden uitgevoerd. Grote en kleine groepen laten van zich horen, een enkele solist treedt voor het voetlicht en een heterogeen ensemble van formaat staat garant voor een muzikaal spektakel. De voorspeelavonden vinden plaats op 22, 23 en 24 mei in respectievelijk het MFA 'De Ynset' in Holwerd, De Fontein in Dokkum en MFC 't Spectrum in Burdaard. De aanvangstijd is 19.00 uur en de toegang is vrij.

Slepers- en
Shanty's Festival

EARNEWALD - Het Slepers- en Shantyfestival is onderdeel van de de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd.

De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf 20 mei tot en met 30 september een activiteit die plaatsvindt in en om het centrum van Earnewâld. De spits wordt afgebeten door het Slepers- en Shantyfestival. Zondagmiddag 20 mei is het gezellig druk in de haven met een groot aantal traditionele sleepboten. Om helemaal in nautische sferen te geraken treden de Brêgesjongers op vanaf half drie bij het Toeristenbureau in het dorp. Voor kinderen is er volop speelgelegenheid op het grote piratenschip en de tokkelbaan. De toegang is gratis.

'Boartsje mei fjoer'

NYEGEA - 2018 is in bysûnder jier foar de toanielferiening Nij Begjin yn Nyegea. Rûnom yn 'e provinsje binne allegear kulturele aktiviteiten yn it ramt fan Kulturele Haadstêd 2018. Sa ek yn Nyegea! Nij Begjin spilet dit jier foar it earst in stik op in bûtenlokaasje: 'Boartsje mei fjoer'.

It stik 'Boartsje mei fjoer' is basearre op in wier bard ferhaal yn it jier 1867. Yn dat jier waard der oan de Hegewei yn Nyegea in dûbele moard begien op it echtpear Hiddema. Dizze freeslike died hat nochal wat gefolgen hân. En wat makke dat de dieders safier kaam binne? It stik wurd opfierd efter op it lân oan de Hegewei 21 yn Nyegea, himelsbreed in pearhûndert meter fan it plak dêr't de Hiddema's oan harren ein kamen. De útfieringsdatums op in rychje: freed 1 juny, saterdei 2 juny, freed 8 juny en saterdei 9 juny. De lokaasje is op de Hegewei 21 yn Nyegea. De foarstelling begjint om 21.30 oere en wurdt spile sûnder skoft.

Telefoanysk kaarten bestelle op nûmer 06-10770431 tusken 19.00 en 21.00 oere jûns. De kaarten kostje
€ 15,00 it stik.