Zondags winkelen nu kansrijk in Drachten

DRACHTEN - De kans is groot dat binnenkort winkels in Drachten op zondag open mogen. Dit is het gevolg van de coalitie-onderhandelingen onder leiding van VVD-er Ton Baas.

Omdat bij de onderhandelingen over een nieuw college van b. en w. in Smallingerland geen enkele christelijke partij meedoet, lijkt de kans groot dat er binnenkort zondags kan worden gewinkeld in Drachten. Er wordt verder onderhandeld tussen ELP, PvdA, VVD en de combinatie GroenLinks/FNP. Die hebben samen 17 van de 31 raadszetels.

Kandidaat-wethouders bekend

De kandidaat-wethouders zijn al bekend, hoewel er nog geen collegeprogramma is. De kandidaten zijn: Robert Bakker (Drachten, raadslid en directielid Kijlstra Beton) en Marjan Sijperda (griffier in Marum) namens de ELP, Eric ter Keurs uit Tytsjerk namens de VVD (hij was burgemeester van Tytsjerksteradiel), Roel Haverkort namens de PvdA (is al wethouder) en Piet de Ruiter namens GroenLinks en FNP (is al jaren GL-raadslid).

Informateur Ton Baas (VVD) gaat nu verder als formateur. Eind mei moet er een nieuw college zijn, is het streven. CDA en CU reageerden vorige week teleurgesteld.