Ternaard: projectleider ouderenzorg

TERNAARD - De KwadrantGroep, Woningcorporatie Thús Wonen, De Friesland Zorgverzekeraar, de Wurkgroep Aldereinsoarch Ternaard en de gemeente Dongeradeel hebben besloten een projectleider aan te stellen voor het uitwerken van de 'Nije State'. Dit is de nieuwe voorziening wonen-welzijn-zorg voor ouderen in Ternaard en omgeving.

Naar aanleiding van de eerder aangekondigde sluiting van verzorgingstehuis Spiker heeft het bureau KAW in opdracht van alle partijen duurzame en haalbare oplossingen verkend. Deze oplossingen zijn gericht op wonen, welzijn en zorg. Doel is dat ouderen zo lang mogelijk op een goede wijze in de eigen omgeving kunnen blijven wonen.

Er is ook gekeken of renovatie van het huidige verzorgingstehuis mogelijk is. Dit wordt echter niet gezien als een haalbare en duurzame oplossing. Daarom wordt nu ingezet op de bouw van een woonzorgvoorziening waarbij onder meer het welzijn van de ouderen wordt bevorderd in een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, samen met vrijwilligers uit het dorp. Daarnaast wordt gekeken naar een goede verbinding met de bestaande seniorenwoningen aan de Albertus Nautastrjitte en de huisartspraktijk. De ruimtelijke inrichting van de voorziening moet een meerwaarde zijn voor het dorp.

De betrokken partijen kijken positief terug op de verkennende fase. Ze zijn samen opgetrokken om toekomstbestendige oplossingen te vinden voor ouderenzorg in Ternaard en omgeving. Met het aanstellen van een projectleider wordt nu een vervolgstap gezet naar het doel een leefbaar dorp voor jong en oud.