Augustinusga in teken van Kunstweek

AUGUSTINUSGA - Van vrijdag 25 mei tot en met zaterdag 2 juni staat cultureel hoofddorp Augustinusga helemaal in het teken van de Keunstkrite Kunstweek.

Niet alleen Augustinusga staat bol van kunst en cultuur: in de hele gemeente en zelfs daaromheen zijn activiteiten. De Keunstkrite heeft 35 kunstenaars bereid gevonden voor de kunstroute met clusterlocaties en open ateliers in het weekend van 26 en 27 mei. Dit wordt aangevuld met een kunstmarkt, workshops, muziek en een lezing over Willem Bartel van der Kooij, die in Augustinusga is geboren.

Het slotweekend vindt, net als vorig jaar, plaats op De Buwepleats onder Drogeham. Op zaterdag 2 juni kan men daar terecht voor Kunst&Kitsch, een culturele vintagemarkt met activiteiten en een Kunstveiling van voornamelijk Friese kunst. De Keunstkrite heeft een programmaboekje laten maken dat gratis te verkrijgen is bij bibliotheken, op het gemeentehuis en bij de deelnemende locaties. Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en rolstoelvriendelijk. Stichting Keunstkrite Twizel, opgericht in 2009, heeft ongeveer 25 vaste vrijwilligers.

In de kunstweek wordt samengewerkt met lokale ondernemers en andere culturele organisaties. "We zijn een regionaal actieve organisatie en dus is het logisch dat we ons steentje lokaal bijdragen. Andersom krijgen we ook steun van het bedrijfsleven in de vorm van sponsoring. Uiteindelijk doe je het met elkaar en voor elkaar", aldus Hetty Combs van de Keunstkrite. Alle informatie over de Kunstweek is ook digitaal te vinden via de website: www.keunstkrite.nl