Een medewerker van Ribs Royal grilt vlees voor een Trip to the Ribs op de lavagrill.
Een medewerker van Ribs Royal grilt vlees voor een Trip to the Ribs op de lavagrill. Foto: Actief Media

Ribs Royal: maaltijden van slagerskwaliteit thuis bezorgd

DRACHTEN – Bezorgrestaurants zijn 'in' vandaag de dag. Slagerij De Vos in Drachten vond echter dat er een belangrijke doelgroep vergeten werd. Liefhebbers van ambachtelijk bereide vleesspecialiteiten konden geen lekkere maaltijden online bestellen en thuis laten bezorgen. De eigenaren van Slagerij De Vos, Erik Vos en Maaike de Boer, sprongen vier jaar geleden in het gat en richtten Ribs Royal op. Het was de eerste combinatie van een slagerij en een bezorgrestaurant in Nederland.

De nieuwe formule is een gouden zet gebleken. Er is veel vraag naar kwalitatief goede bezorgmaaltijden in Drachten en omgeving. Waar het bezorgrestaurant van slagerij De Vos eerst alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend was, kun je inmiddels zeven dagen per week tussen 15.30 en 21.00 uur eten thuis laten bezorgen. "Voor een goede prijs komt het restaurant bij jou thuis", zegt Maaike."En wij leveren natuurlijk slagerskwaliteit". De gerechten worden binnen een straal van twintig kilometer geleverd.

De naam Ribs Royal doet vermoeden dat het restaurant alleen spare ribs levert, maar het assortiment is veel groter. "Wij bieden naast spare ribs grillspecialiteiten aan zoals burgers, rib eye, varkenshaas, saté, mixed grill en pulled pork. Wij hebben echter ook heerlijke visgerechten en zelfs een vegetarisch menu", aldus Maaike. "Alle gerechten kunnen compleet geleverd worden met voor-, bij- en nagerechten en dranken".

Het vlees komt uit de regio en de gerechten worden ambachtelijk bereid. De spare ribs zijn volgens Maaike "de dikste van Drachten, met veel vlees". Omdat de spare ribs eerst vierentwintig uur in de pekelmarinade liggen en daarna heel langzaam gegaard worden, is het vlees ontzettend mals. De grillgerechten worden bereid op de
lavagrill voor een ultieme smaaksensatie.
Wie zichzelf echt wil verwennen, bestelt een 'Trip to the Ribs'. Dit is een grote schaal vol met vlees, aangevuld met gebakken aardappelen, frites, salade, sauzen, stokbrood en ijs van Ben & Jerry's. "Veel mensen eten hier wel twee dagen van", lacht Maaike.

Bestel ook! Dat kan via www.ribsroyal.nl, 0512 524 622 of via de Ribs Royal-app.