Voorlichtingsavond over Broodfonds op maandag 14 mei in De Colle in Kollum

KOLLUM - Rotary Club Lauwersland organiseert in samenwerking met De BroodFonds Makers op maandag 14 mei in de Colle te Kollum een voorlichtingsbijeenkomst over broodfondsen.

Een broodfonds is een groep ondernemers (25-50 personen) die elkaar steunen wanneer één van hen arbeidsongeschikt wordt. Het Broodfonds werkt volgens het schenkkring-principe. Dat betekent dat iedere deelnemer van een broodfondsgroep een eigen broodfondsrekening opent. Op deze rekening wordt de maandelijkse inleg gestort. Wanneer iemands inkomen wegvalt door ziekte of arbeidsongeschiktheid, krijgt hij van de andere deelnemers maandelijks een bedrag geschonken. Er kan gekozen worden uit verschillende niveaus. Hoe hoger de te ontvangen schenking, hoe hoger de maandelijkse inleg. Alle deelnemers verplichten zich tot het betalen van de schenking aan een deelnemer die ziek is geworden.

Ben je een zelfstandige en kom je uit Achtkarspelen, Oost-Dantumadeel of Kollumerland? Kom langs! Je krijgt deze avond alle informatie over het Broodfonds en er is ruim gelegenheid voor het stellen van je vragen. Er zal ook gelegenheid zijn om kennis te maken met andere geïnteresseerden. Misschien kom je mensen tegen uit je netwerk of omgeving.

Bij voldoende belangstelling ontstaat op deze avond (of een volgende) een nieuw broodfonds. Voor meer informatie en inschrijven zie www.bflauwersland.nl.