SC Kootstertille op koers voor tweede plek

KOOTSTERTILLE – Op papier stond het thuistreffen van SC Kootstertille tegen SC Lions'66 te boek als een zekere driepunter en dat uitgangspunt werd geen geweld aangedaan.

Door de 8-0 winst blijven de Tilsters prima op koers voor plek twee, belangrijk voor de nacompetitie. Kootstertille kwam zaterdag op voorsprong toen Aize Storm zijn inzet via een tegenstander van richting zag veranderen en de eigen doelman daardoor kansloos passeerde: 1-0. Daarna ging het hard en kwam de thuisclub via een mooie aanval op 2-0 toen Jouke Waaksma Bzn het beslissende tikje mocht geven. Precies halverwege de eerst helft schoot Wilco van der Heide de aangever van Tom van der Veen ter hoogte van de strafschopstip uitstekend binnen en was het al 3-0. En nog voor rust zou de score verder oplopen want na voorbereidend werk van Aize Storm drukte Jouke Waaksma Bzn voor de 4-0 ruststand af. Toen de Tilsters kort na rust uit een benutte vrije schop van Wilco van der Heide de stand naar 5-0 hadden getild, leek een monsterscore in de maak. Jouke Waaksma Bzn maakte het halve dozijn vol. In de laatste minuten wist SC Kootstertille de score nog naar ruimere cijfers op te trekken. Aize Storm, op aangeven van Menno Waasdorp, en Jouke Waaksma Bzn die profiteerde van de misser van doelman Piekema, brachten de einduitslag op 8-0.