Wethouder Doeke Fokkema tilt een tegel op en opent daarmee het zwemseizoen in Gytsjerk.
Wethouder Doeke Fokkema tilt een tegel op en opent daarmee het zwemseizoen in Gytsjerk. Foto: Ingezonden

En weer brengt SWIM 20.000 euro bijeen

GYTSJERK - Weinig is zo aanstekelijk als enthousiasme. Dat ervaart de Stichting SWIM 'Laat Trynwalden zwemmen' nu badmeester Anton Nijboer de leiding heeft in zwembad de Sawn Doarpen te Gytsjerk. Er wordt door hem en zijn medewerkers druk gewerkt om van de seizoensopening een succes te maken.

Het geeft een blij gevoel te merken dat ook de medewerkers van de gemeente Tytsjerksteradiel hun beste beentje voor zetten bij de opening. Met elkaar zorgen donateurs, vrijwilligers en de gemeente zo voor de instandhouding van dit prachtige zwembad 'De Sawn Doarpen'.

Evenals voorgaande jaren wordt de door stichting SWIM bijeen gebrachte € 20.000 op ludieke wijze overhandigt aan de gemeente. Omdat de verbouwing van het zwembad nog even op zich laat wachten - slopen kan dus nog niet - mag voormalig wethouder Doeke Fokkema symbolisch de eerste tegel oplichten waaronder een cheque ligt. Een nieuwe tegel, met het logo van 'SWIM, laat Trynwâlden zwemmen' komt er voor in de plaats. Tevens wordt met de handeling de start gemarkeerd van de activiteiten van SWIM voor dit jaar.

Als de feestelijkheden achter de rug zijn, mag de jeugd het water in. Diverse spelmaterialen liggen aan de ene kant in het bad, terwijl er aan de andere kant voldoende ruimte is om baantjes te trekken.

Tot ziens in het zwembaod op de Rinia van Nautaweg 57a in Gytsjerk.