Wonen en leven met textiel

LEENS - Tijdens het textielweekend staat textiel centraal, van woontextiel tot kleding, maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling. Van historisch textiel en nieuwe mode. Om te zien, te ervaren, te leren, te voelen en te kopen. Een inspirerend weekend waar enthousiaste mensen laten zien wat hen bezig houdt en hoe u deze nieuwe ideeën kunt vormgeven en integreren in uw huis.

Het textielweekend op Landgoed Verhildersum is al jaren een begrip. Ook dit jaar weer is er een selecte groep standhouders die een scala aan materialen en technieken laat zien, er over vertelt, demonstreert en workshops geeft. Loop mee met een rondleiding door de Borg en hoor allerlei wetenswaardigheden over wonen en textiel in de 19e eeuw. Ontdek wat een interieurontwerper voor u kan doen, ervaar hoe een stoel een gedaanteverwisseling ondergaat en leer welke effecten u met schildertechnieken kunt bereiken. Schuif aan bij een workshop en leer de eerste beginselen of juist de fijne kneepjes van een techniek. www.verhildersum.nl

Jan Kooistra

DOKKUM - In de galerie van Jan Kooistra aan de Diepswal in Dokkum is een prachtige nieuwe tentoonstelling te zien van olieverven over 'de Waddenzee'. Je hoort de meeuwen en het klotsende water, je ziet oude palen, droogvallende schepen en vooral prachtige luchten. De galerie is elke vrijdagmiddag en zaterdagmiddag open van 14.00 tot 17.00 uur. Andere tijden op afspraak kan ook. Info: 06-53902008. Kijk op www.jan-kooistra.nl of mail naar Info@jan-kooistra.nl.

Veenhoopfestival

DE VEENHOOP - Al 67 jaar doet men op De Veenhoop aan volksvermaak, de evolutie heeft echter in de loop der jaren zijn greep gekregen op het evenement en inmiddels is het uitgegroeid tot een gebeuren waar grote buitenlandse acts hun kunsten vertonen. Dit jaar heeft het festival weer een mooie line up in het vooruitzicht, met naast wat terugkerende vrienden van het festival als Mooi Wark en Bökkers, ook weer ruimte voor buitenlandse bands als Guano Apes en White Cowbell Oklahoma.

Handwerkcafé

DE WESTEREEN - Haken, breien, quilten: handwerken is weer helemaal terug van weggeweest. In het nieuw op te starten handwerkcafé beslist u zelf waar u mee aan de slag gaat. Doel is een gezellige middag heeft waarbij er gehandwerkt wordt, patronen en tips uitgewisseld kunnen worden of u komt gewoon even langs voor een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee. Als extraatje is het mogelijk om een knoopje aan te laten naaien. Het handwerkcafe is elke laatste donderdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de Doopsgezinde kerk in De Westereen. Info: 06-22052806.