Chris Hoeksma (geel-groen
tenue) in de achtervolging.
Chris Hoeksma (geel-groen tenue) in de achtervolging. Foto: Albert Schievink

Harkema Opeinde baalt na gelijkmaker

HARKEMA - Lang leek het er op dat vv Harkema-Opeinde zaterdag de steekderby tegen Opende in een overwinning om zou zetten. In de achtentachtigste minuut zetten de 'Peendermantsjes' een lelijke streep door de rekening door de 1-1 te fabriceren.

Hierdoor kwamen de Harkemasters voor de negende keer na de winterstop een gelijkspel overeen. De ploeg van trainer Willem Schokker schoot weinig op met het behaalde punt. Voor de bezoekers was het weer een kruimel op weg naar lijfsbehoud. In de eerste helft was Harkema-Opeinde de beter voetballende ploeg. Vanaf de achterlijn leverde Chris Hoeksma een prima voorzet af, die via een been van een Opende-verdediger voor het doel terecht kwam. Hier liep Wilbert Huitema goed in en kopte de wegdraaiende voorzet steenhard in de kruising: 1-0. Harkema Opeinde benutte de kansen na rust niet en Opende kwam langszij door Wijnand Willemse: 1-1.