Skûtsje 'de Rot'

ROTTEVALLE - Na de winterperiode en een klusperiode in de loods voor onderhoud is skûtsje 'de Rot' weer vaarklaar voor het nieuwe seizoen.

Vanaf donderdag 17 mei kan men elke donderdagavond, onder andere 17, 24, 31 mei tot en met september van 19.00 tot 21.00 uur meevaren. De vaartjes zijn voor losse opstappers. Zeilen en varen met het eerste ijzeren nog in de vaart zijnde skûtsje is dan mogelijk voor een tochtje van twee uren over de Lits en Leijen. De kosten zijn 10 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar € 2,50. De opstapplaats is bij de haven in Rottevalle.

Daarnaast is de Rot te boeken voor dag/middag en avondvaarten. Reserveren 06-51946626/06-55864180. Blijf het skûtsje volgen via www.derot.nl en facebook.

Lentemarkt
Passiflora

DRACHTEN - Op 12 mei is er een lentemarkt bij Passiflora aan de Akkers in Drachten, van 10.00 tot 16.00 uur. Medewerkers en bevlogen vrijwilligers hebben heel mooie en sterke planten opgekweekt, ook veel bijenplanten.

Ook de bijenhouders tonen hun waardevol ambacht en medewerkers laten met trots hun mooie werkplek en de prachtige hekwerken van gevlochten wilgentenen zien. Ook de uitbreiding van onze eetbare tuin is een bezoekje waard.

De theeschenkerij in de kas werd door Bennie en Wiebren officieel geopend, heerlijke soorten thee worden door de werknemers met liefde geserveerd. Voor meer informatie over Passiflora: passiflora.talant.nl.

Expo Til Aalbers

DOKKUM - Er is weer een mooie expositie te bewonderen bij MOOIwerk Dokkum. Dit keer is het werk van Til Aalbers uit Witharen. Haar werk is te bewonderen tot en met zaterdag 19 mei.

Verschillende motieven spelen in haar werk een rol. De natuurlijke omgeving is haar inspiratiebron, maar ook zeggen haar schilderijen iets over mensen. Zij stelt vragen als "Wie zijn wij, wat zijn de aspecten van ons menselijk karakter?" Til is afgestudeerd aan Artez Enschede in 1991 en heeft daarna op verschillende locaties en musea, geëxposeerd, waaronder het Stedelijk Museum Zwolle. Ook heeft zij jarenlang lesgegeven, onder andere aan het Centrum voor Kunsten Quintus in Kampen.

Repair Café

DRACHTEN - Het Repair Café Drachten gaat weer kleine huishoudelijke spullen samen met u repareren op zaterdag 12 mei van 13.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek. De poppendokter en computerspecialist zijn deze keer niet aanwezig, wel de naaister en Senseo reparateur en andere kundige vrijwilligers.