Een vrijwilliger laadt voedselpakketten in een busje.
Een vrijwilliger laadt voedselpakketten in een busje. Foto: Ingezonden

Vrijwilligers gezocht voor distributie voedselbank

DRACHTEN - Op 1 juni 2018 worden de werkzaamheden van het distributiecentrum voor de Friese voedselbanken in Drachten uitgebreid. Voortaan worden alle 17 voedselbanken in de provincie vanuit Drachten van voedsel voorzien.

Deze uitbreiding is het gevolg van de reorganisatie van de voedseldistributie in de drie noordelijke provincies. Hierdoor wordt de distributie van de 14 voedselbanken binnen de Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân (SSVF) in Drachten opgewaardeerd naar een provinciaal centrum voor heel Friesland. Dit betekent dat er meer vrijwilligers nodig zijn om het dagelijkse proces in Drachten te stroomlijnen.

Het gaat om vrijwilligers voor de administratie, opslag, verwerking en logistiek. Hiervoor zijn mensen nodig die zich een paar dagdelen per maand in willen zetten. Samen met de andere vrijwilligers werkt het team aan de bevoorrading van alle Friese voedselbanken en hun 2000 gezinnen. Op www.ssvf.nl/vacatures staan alle beschikbare vacatures.
Nysius van Rijn, voorzitter van het distributiecentrum: "Er is een reiskostenregeling beschikbaar en de werktijden worden in goed overleg vastgesteld."