De biljartkampioenen van BC DC Drachten.
De biljartkampioenen van BC DC Drachten. Foto: Ron Mulder

Biljarters BC DC Drachten gehuldigd

DRACHTEN - Het biljartseizoen van BC DC Drachten werd, zonder ballen en keus, afgesloten met een Algemene Leden Vergadering en het huldigen van de prijswinnaars van de pas afgesloten interne competitie.

De vergadering was kort. Het duurde een uur omdat het bestuur weinig had te melden. Als penningmeester werd Dick van der Molen benoemd als vervanger van de door omstandigheden afgetreden Hans Veugelers. De club is financieel gezond. De maatregelen van een jaar eerder, het terugdringen van de kosten en het verhogen van de inkomsten, hebben hieraan bijgedragen. De spelers van het driebanden B-team ontvingen een attentie vanwege het kampioenschap driebanden van de FFBC. Als clubkampioen driebanden en bandstoten ontving Albert Hoekstra de bijbehorende wisselbekers.

Na de vergadering volgde de huldiging van de prijswinnaars van de competitie. Eppie Betten mocht de prijs voor de kortste partij met zeven beurten in ontvangst nemen. De drie hoogst geƫindigden en de makers van de hoogste serie van de acht klassen in de competitie ontvingen een beker en vleesprijs. Op de foto de kampioenen: v.l.n.r. Dirk Hettema (libre A), Joop Wolters (libre B), Jan Stavast (libre C), Albert Hoekstra (bandstoten A), Alle Faber (bandstoten B) en Peter Hoekstra (driebanden A). Op de foto ontbreken: Joop Middelbos (driebanden B) en Klaas van der Veen (libre D).